BankingClub Vakcongres Zakelijke Klantendag 2019

DIGITALE HANDELSFINANCIERING

Christoph Bauer, Oprichter en Managing Director

Keulen, 07.02.2019

Dit jaar nodigde BANKINGCLUB voor het eerst uit op het vakcongres Firmenkundenentag 2019 in Keulen. Samen met Frauke Kempken, hoofd verkoop Keulen, gaf entrafin oprichter en Managing Director Christoph Bauer een presentatie over "Digital Trade Finance in the Financing Mix for SMEs" gevolgd door een vraag en antwoord sessie.

Financieringsstructuur van middelgrote ondernemingen

De financiering wordt vaak gedomineerd door lange onderhandelingen en omslachtige, bureaucratische procedures. Banken hebben dit ook ingezien, maar zijn nog niet in staat om volledig in te spelen op de behoeften van bedrijven als gevolg van de digitalisering.

"Er blijft een leemte in de financieringsmix voor middelgrote ondernemingen", is de stelling van Christoph Bauer. "Daarom moet de financieringsstructuur worden uitgebreid met een gemakkelijk beschikbare optie voor financieringsbedragen van 20.000 tot 300.000 euro, omdat dit de bedragen zijn die kleine en middelgrote ondernemingen vaak onbureaucratisch en op korte termijn nodig hebben."

Groeimogelijkheden door alternatieve financiering

Christoph Bauer (links), Frauke Kempken (midden), Hoofd Verkoop Keulen

Een dergelijk hiaat in de financieringsmix kan gewoonlijk snel en gemakkelijk worden gedicht door middel van aankoopfinanciering.

Dit biedt middelgrote ondernemingen niet alleen de mogelijkheid om piek- en projectactiviteiten te realiseren, maar vooral ook om groeipotentieel te benutten en grotere hoeveelheden in te kopen.

Op de markt beproefd en digitaal product

"In de afgelopen drie jaar hebben wij een aantoonbaar volwassen product ontwikkeld, gedigitaliseerd en geïmplementeerd om deze kloof voor het Duitse MKB te dichten", aldus Christoph Bauer. "Met ons volledig digitaal handelsportaal voor aankoopfinanciering, een marktbewezen scorings- en ratingmodel, een API-interface om partners en andere handelsplatformen te verbinden, en last but not least, een ervaren team van KMO- en financieringsexperts, is entrafin een betrouwbare partner op het gebied van aankoopfinanciering."

Hier koopt entrafin de goederen van de leverancier en verkoopt ze door aan de koper. De betalingstermijn voor de afnemer wordt verlengd tot 120 dagen, terwijl de leverancier de betaling van de koopprijs onmiddellijk ontvangt.

"Onze klanten zijn tevreden over de eenvoudige processen, de korte communicatiekanalen en de mogelijkheid om hun aankopen pas te betalen nadat hun klanten hebben betaald. De hoge klantentevredenheid en de langdurige zakenrelaties motiveren ons elke dag opnieuw", vertelt Frauke Kempken uit het dagelijkse verkoopsleven.

Snelle en ongecompliceerde aankoopfinanciering

  • Snel werkkapitaal
  • Gratis financieringsaanbod
  • Geen zakelijk onderpand
  • Zonder bureaucratische inspanning
  • Met persoonlijk advies