Cosmetic Service GmbH

Succesvolle, middelgrote ondernemingen

- Cosmetic Service GmbH -

In het interview:


Cosmetic Service GmbH

Cosmetic Service GmbH is sinds 1976 een betrouwbare contractfabrikant voor hoogwaardige cosmetische producten - Made in Germany. Tot de jarenlange klanten behoren topmerken op het gebied van cosmetica en gezondheid die belang hechten aan innovatieve producten, trendy concepten, flexibele structuren, hoge kwaliteitsnormen en korte levertijden. Het bedrijf is een contractfabrikant met een sterke expertise op het gebied van ontwikkeling.

Cosmetic Service werd reeds in 1976 opgericht, maar de huidige situatie in de Corona-crisis stelt zelfs ervaren bedrijven voor nieuwe uitdagingen. Hoe heeft de pandemie uw bedrijf beïnvloed?

Dankzij de Corona-pandemie konden wij een groei van 110% realiseren ten opzichte van het voorgaande jaar. Wij hebben dit bereikt door nieuwe klanten te winnen, die wij ook hebben overtuigd van onze andere producten dan desinfectiemiddelen. Deze groei brengt ons dus 2 jaar vooruit in ons plan.

Met welke problemen werd u geconfronteerd toen u overschakelde op hygiëneartikelen en ontsmettingsmiddelen?

Hygiëne- en ontsmettingsproducten maken al X jaar deel uit van ons productengamma en kunnen dus bogen op een jarenlange ervaring op dit gebied. Hier was geen omschakeling nodig.

In de cosmetica-industrie zijn hygiëneconcepten ook in uw eigen bedrijf van groot belang. Hoe beschermt u uw werknemers en welke processen heeft u moeten veranderen?

In ons bedrijf gelden principieel zeer hoge hygiënische normen; dit betreft de productie van cosmetica en hygiëneproducten. Voor enkele van onze grootste klanten, zoals Disney, Mattel, Sebamed, Fressnapf en Esprit, zijn deze normen opnieuw verhoogd. Handschoenen, gezichtsmaskers en een afstand van 2 m tussen de werknemers zijn voor ons dus al standaard. Vervolgens zijn daar volgens de Vereniging van de chemische industrie nog andere maatregelen aan toegevoegd.

Hoe beoordeelt u de Chinese medische markt? Zullen hier langdurige gevolgen zijn door de pandemie?

"De mens is een gewoontedier" zei Gustac Freytag al in de 19e eeuw. Wij kopen ons materiaal alleen in Europa, maar wij registreren al 30 jaar producten voor onze klanten in Azië. Daarom geloof ik niet dat de gevestigde handelsbetrekkingen tussen China en de rest van de wereld door deze pandemie zullen worden geschaad. We zien nu al geen nadeel. Onze klanten kopen nog steeds en halen de consumptie in die ze gemist hebben. Naar mijn mening zal de inspanning binnen 1-2 jaar volledig vergeten zijn.

Welke alternatieve financieringsmogelijkheden gebruikt u binnen uw financiële structuur om uw productie te verhogen en uw werkkapitaal te optimaliseren?

Groei is voor ons van groot belang. We willen het succes van ons bedrijf blijven uitbreiden. Maar voor groei is kapitaal nodig. Kapitaal voor grotere bestellingen van materialen, hogere productiekosten, extra aankopen van uitrusting en personeel. Hier steunen wij op een evenwichtige financiële structuur van particuliere deposito's en aankoopfinanciering voor onze goederen.

Snelle en ongecompliceerde aankoopfinanciering

  • Snel werkkapitaal
  • Gratis financieringsaanbod
  • Geen zakelijk onderpand
  • Zonder bureaucratische inspanning
  • Met persoonlijk advies