MJ Webwinkel

Succesvolle, middelgrote ondernemingen

- MJ Webshops e.K -

In het interview:

 

MJ Webwinkels e.K

15 jaar geleden begon M.J. Webshops e.K. met de productie van bedrukte muismatten met Mr. Mousepad en verkocht deze aan zakelijke klanten. Met de bestaande expertise van de oprichter van meer dan 20 jaar in de drukkerijsector en de energieke steun van een werknemer, werd het idee werkelijkheid. Mr. Mousepad, gevestigd in Hamburg, verkoopt nu aan meer dan 10 verschillende landen in Europa en heeft al meer dan 12.000 zakelijke klanten overtuigd van zijn service. In de afgelopen jaren zijn er meer dan 13 miljoen muismatten door Mr. Mousepad geproduceerd, gedrukt, getest en verzonden. Elke werknemer is een expert op zijn gebied en weet alles over muismatten van de FF. De B2B-georiënteerde webshop is inmiddels uitgebreid met de B2C-webshop "Geist-und-Geschenk.de".

Mijnheer Johanssen, wat is het huidige hete hangijzer in de reclame-industrie?

Leveringsproblemen - we hebben geluk omdat we ons jaren geleden al op regionale partners hebben gericht. Door korte leveringsroutes en duurzamere materialen, zoals muismatten van recycleerbaar papier, zorgen wij ook voor meer duurzaamheid en milieubescherming. De stijgende inkoopprijzen worden echter ook voor ons een steeds relevanter probleem.

Hoe ga je er mee om?

Op dit moment willen we vooral de prijzen stabiel houden, dus proberen we een dalende marge per mousepad of zelfs per promotieartikel in het algemeen te compenseren met hogere verkoopcijfers.

À propos: Hoe waren de verkoopcijfers tijdens de Corona-crisis?

De marketingbudgetten van onze klanten werden in 2020 sterk teruggeschroefd, waardoor veel beurzen en evenementen niet werden bijgewoond of helemaal niet plaatsvonden. Daarom was 2020 een moeilijk jaar. Als oplossing hebben wij de B2C-business sterk uitgebouwd met webshops en uitbreidingen van het productassortiment. Wij kunnen nu winst maken met deze branche en hopen de omzetverliezen van de voorgaande jaren ruimschoots te compenseren. Vooral de handel in onderzetters van bedrukte kurk in grote hoeveelheden en in relatiegeschenken zoals mokken, bekers en truien trekt nu sterk aan. Samenwerking met clubs is hier bijzonder belangrijk en wij hebben reeds twee goede partnerschappen tot stand kunnen brengen.

Wat maakt hen zo bijzonder?

Kwaliteit en snelheid: Onze producten moeten lang meegaan, dit is zeer belangrijk voor ons en onze klanten. Wij moeten ook snel zijn, dus sturen wij reeds individueel bedrukt promotiemateriaal in de klassieke hoeveelheid van 50 tot 5.000 binnen 2-3 dagen naar onze klanten.

Hoe ontwikkelt u uw werkterreinen?

Enerzijds door onze vaste klanten te cultiveren, wat regelmatig een aantal doorverwijzingen oplevert. Anderzijds stimuleren wij de werving van nieuwe klanten via Google-advertenties, bijvoorbeeld via eenvoudige zoekopdrachten zoals "muismatten bedrukken". Wat de sociale media betreft, volgen we een duidelijke tweedeling: voor Mr. Mouspad is reclame via sociale media niet aan de orde, aangezien muismatten vooral in de B2B-sector worden gezocht en sociale media zich op andere producten richten. Voor Geist-und-Geschenk.de in de B2C-sector kan reclame hier beter worden geïntegreerd, en kunnen mousepads ook daar - maar in een andere stijl - op de markt worden gebracht.

Wat heeft u overtuigd van entrafin aankoopfinanciering?

Voor onze dagelijkse werkzaamheden maken wij gebruik van de rekening-courantfaciliteit van onze huisbank. Indien wij echter een grote bestelling ontvangen of ons in het algemeen in een groeimoment bevinden, kunnen wij zeer soepel gebruik maken van de aankoopfinanciering van entrafin. Wij kunnen op elk moment samen met onze leverancier beslissen of een factuur al dan niet via entrafin gefinancierd moet worden. In feite winnen beide partijen aan liquiditeit: wij hebben 4 maanden de tijd om te betalen, maar onze leverancier krijgt zijn geld nog steeds onmiddellijk.

Snelle en ongecompliceerde aankoopfinanciering

  • Snel werkkapitaal
  • Gratis financieringsaanbod
  • Geen zakelijk onderpand
  • Zonder bureaucratische inspanning
  • Met persoonlijk advies